A tanyapedagógia fő célja, hogy hazánkban minden gyerek ismerje meg a hagyományos, falvainkban még fellelhető gazdálkodási módokat egy tudatos, életre nevelő pedagógiai programon keresztül. A konferencián szeretnénk bemutatni a hazai tanyapedagógiai program részletes céljait, jelentőségét és eddigi tapasztalatait. - 2013. február 4. Vidékfejlesztési Minisztérium...

Kedves Tagjaink, Önkénteseink!
Március 10.-én, szombaton tartjuk az idei első önkéntes hétvégét bálintbokori tanyánkon. Ezúttal megismerkedhettek az új gondnokunkkal és családjával, segíthettek a ház körüli munkákban és elkezdjük az öngyógyító kiskert előkészítését a vetéshez.

Október 22-én, szombaton újra várjuk a szabad levegőre és önkéntes közösségi munkálkodásra fogékony érdeklődőket az E-misszió Egyesület tanyájára, Bálintbokorba. A téli tüzelő aprítása mellett a termények betakarítása, káposztasavanyítás, birsalmasajt-készítés, és egy tirpák egytálétel elkészítése és fogyasztása vár ránk.

Július 8-9.-én újra önkéntes hétvégét rendezünk az E-misszió Egyesület bálintbokori tanyáján. A feladat (többek között) a tanyasi pottyantós budi újragondolása gondolatban és cselekedetben. Szeretettel várunk minden önkéntest!

Szeptember 24-én újabb önkéntes napot rendezünk az Egyesület tanyáján Bálintbokorban. Várunk szeretettel minden érdeklődőt!

Május 13-14-én (péntek-szombat) újra várunk minden lelkes önkéntest az Egyesület tanyájára, Bálintbokorba. Ezúttal azokat is szívesen várjuk, akik romboló hajlamaikat szeretnék kiélni: lebontjuk a nyári konyhát.

A kincsek a lábunk előtt hevernek. Csak le kell hajolni értük. Egyesületünk több éves természetvédelmi kutatás alapján elkészítette a Nyíregyháza környéki bokortanyás és tanyás térség látványtérképét és a hozzá kapcsolódó ismeretterjesztő füzetet.

Április 2.-án, szombaton tartjuk az idei első önkéntes hétvégét bálintbokori tanyánkon. Mindenkit szeretettel várunk, aki jó társaságban mozogna egyet a tavaszi levegőn.