Fektessen energiahatékonyságba, csökkentse rezsiköltségét!

Ezen a felületen az energiahatékonysággal, illetve napenergia hasznosítással kapcsolatban kínálunk néhány alapvető ismeretet.

Az Energiaklub és az E-misszió Egyesület közös workshopot tart melynek témája: A társadalmi részvétel lehetőségei a paksi atomerőművel kapcsolatban illetve más energetikai és környezeti ügyekben

Jégkocka akció az éghajlat védelméért

2014. Március 21. péntek – 10:00-17:00

Nyíregyháza, Jókai tér – Korzó Bevásárlóközpont előtt

Talán furcsa lehet egy környezetvédő szervezet lapjában egy ilyen cikk cím. Valójában semmi baj nincs velük. De! Azt pedig tudhatjuk, hogy ha valahol „de” van, ott valami ellentétes dolog jön... Cikk a Süvöltő 2012/04. számából.

Derítse fel az áramfalókat a háztartásban, és csökkentse az áramköltséget.

Kölcsönözzön fogyasztásmérőt Egyesületünktől!

Huszonöt évvel a csernobili katasztrófa, nyolc évvel a súlyos paksi üzemzavar és a hét hete bekövetkezett súlyos fukusimai baleset után a világ sok országában újraértelmezik az energetika kérdéseit.

Úgy tűnik, eldőlni látszik a Szerencsre tervezett szalmaerőmű sorsa. A
Magyar Fejlesztési Bank tegnap közzétett közleményében kijelenti, nem
finanszírozza lágyszárú biomassza tüzelőanyagból villamos energiát
előállító erőmű építését. Ezzel talán végre megmenekül a világörökség
közé tartozó tokaji borvidék. Bővebben...


Nem szabad megépíteni Szerencsen, még a várostól keletre eső területen sem a tervezett szalmatüzelésű erőművet, egy ilyen létesítmény súlyos, negatív hatást gyakorolhat a világörökség részeként nyilvántartott Tokaj-hegyaljai borvidék kiemelkedő egyetemes értékét hordozó számos jellegzetességre.