A 2000 novemberében megtartott „Ne vásárolj semmit! napi” utcai rendezvénnyel indult útjára ez a program.

Célunk felhívni a figyelmet a fogyasztói szokások, a környezet állapota és az egészséges életmód közti összefüggésekre, ezzel együtt ösztönözni igyekszünk a tudatos vásárlásra, életvitelre, mindennapi tudatos döntésekre. Céljaink elérése érdekében tulajdonképpen minden korosztályt, és több lakossági, szakmai csoportot megszólítunk. Munkánkat civil szervezetekkel, hivatali szervekkel együttműködve folytatjuk, helyi, országos és nemzetközi kampányokban, projektekben veszünk részt (pl. Biokultúra Egyesület, Agrárkamara, MTVSZ, polgármesteri hivatalok, Friends of the Earth).

A pazarlás, meggondolatlan fogyasztás csapdáira és a multicégek társadalmi, környezeti, egészségi károkozásának bemutatására kiadványokkal, rendezvényekkel, kampányokkal reagálunk, és ezekre alternatívákat javaslunk.

Az utóbbi időszakban egyre nagyobb teret kapnak programunkban az egészséges élelmiszerekhez, illetve a helyben előállított értékekhez kapcsolódó tevékenységek. Nagyobb hangsúlyt helyezünk biogazdálkodásból származó növények, késztermékek, valamint az ökológiai gazdálkodási forma népszerűsítésére, a géntechnológia veszélyeinek bemutatására, ezt elutasító kampányokat, fórumokat szervezünk.

A globalizálódás elleni tevékenységeink fontos része a helyben előállított termékek, értékek megmentése, piacra jutásának segítése.