Regeneráció Műhely

Miről szól a Regeneráció Műhely?

A Regeneráció Műhely, az első lépés.  

A műhely egy havonta megrendezésre kerülő előadás és beszélgetés. Az a célja, hogy körbejárjuk nagyon sok szakterületi oldalról azt, hogy az élőlények és az élő rendszerek hogyan képesek a regenerációra.

Ennek a több oldalról való szemlélődésnek az a célja, hogy tágítsuk a szemléletmódunkat és ki tudjunk lépni a megszokott gondolkodási keretből.

Ezért a Regeneráció Műhelyben kimondottan cél, hogy sokféle szakember mondja el a gondolatait az élő rendszerekről és arról, hogy a saját munkáján keresztül mit tudott meg az élő szervezetek vagy az élő rendszerek regenerációs képességéről.

A Regeneráció Műhely előadásait rögzítjük és egy YouTube sorozatot készítünk ezekből.

A műhelymunka mellett pedig elkezdjük azt a szakmai munkát, amivel fokozatosan meg lehet változtatni a mai társadalmi környezetet. 

Ezzel kapcsolatban is sok tervünk van.

Mi a célja a Műhelynek?

A Regeneráció Műhely egy fő kérdésre keresi a választ: Mit jelent egy város, egy társadalom életében a regeneráció? Minden élőlény és minden élő rendszer képes a regenerációra. A regeneráció egy gyógyulási folyamat, amivel az élőlények, élő rendszerek újra megerősödnek, meggyógyulnak, kijavítják a sérüléseiket, vagyis megújítják az életerejüket.

Mára eljutott a globális társadalom oda, hogy ha továbbra is fenntartja, sőt, növeli a természeti rendszerekre való romboló hatását, akkor annak olyan következményei lesznek, amik a mai népesség drasztikus visszaesését jelenthetik akár rövid időn belül.

A klímaváltozás, az erőforrások és nyersanyagok kimerülése, vagy a biológiai sokféleség összeomlása külön-külön is komoly fejtörést okoz. Ma már nem elég, ha csak egyszerűen csökkentjük az üvegházhatású gázok kibocsátását, vagy növeljük a hulladékfeldolgozó, vagy a hulladékok gazdaságba való visszaforgatási arányát. Ma a természeti rendszereket is regenerálni kell, ha el akarjuk kerülni az ökológiai összeomlást.

De ez nem könnyű feladat. Sok ismeretre, új szemléletmódra és közös munkára, gondolkodásra, cselekvésre van szükség.

A Regeneráció Műhely az a fórum, ahol a munkát elkezdtük. 

Reményeink szerint ez egy valódi szellemi műhellyé tud válni, ahonnan sok gyakorlati tevékenység is ki tud majd indulni.

Hogyan dolgozunk a Műhelyben?

A Regeneráció Műhely egy havi rendszerességgel megrendezésre kerülő esemény.

Az esemény egy előadással indul, amit egy beszélgetés, vagy adott esetben egy alkotói szakasz zár le. Tehát nagyon fontos, hogy kapjunk új szemléletmódot és információkat, és az is, hogy a résztvevők aktív részvétele is megtörténjen.

  • Jövőkép építő folyamat
  • Re-Generáció: Ifjúsági program. (Vezetőképző, részvételre képző)
Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Ne maradj le semmiről, havonta frissülő hírlevelünkkel mindig első kézből értesülhetsz a projekteinkről.

Adatkezelési tájékoztató megtekinthető itt.