Kétféle vélemény

Szerző: | 2023. dec 03.

Mi lehet annak az oka, hogy a társadalom nem artikulálja azt, hogy mit gondol az akkugyárakról? Lehet, hogy nem gondolunk semmit? Vagy nem merjük elmondani azt amit gondolunk? Vagy össze vagyunk zavarodva?

Kétféle véleményt lehet ma hallani:

– Az egyik a hatalmon lévő politikusoké.

– A másik pedig a hatalmon nem lévő politikusoké, a szakembereké és a civil szervezeteké.

Az első csoportba tartozók környezetvédelmi és gazdaságfejlesztési érvekkel próbálják elmondani a döntésük hátterét indokolni.

A második csoportba tartozók rendre megcáfolják azokat az indokokat, amivel az első csoport érvel. Valamint elmondják azokat a katasztrofális hatásokat, amelyek az akkumulátorgyárak telepítése jelent.

Az biztos, hogy a döntéseket a ma hatalmon lévő politikusok kezében van. Tehát nekik nem szükséges párbeszédet folytatni a szakemberekkel és társadalmi szervezetek képviselőivel.

Mi azt gondoljuk, hogy ez a helyzet csak akkor fog változni, ha az itt élő emberek valóban érdeklődnek majd a jövő iránt.

Úgy tűnik, hogy ha mi itt élő emberek nem érdeklődünk az akkugyárak telepítésének ökológiai, társadalmi és gazdasági hatásai iránt, akkor az összes következményt kénytelenek leszünk elviselni.

Érdemes ezt a podcastot meghallgatni és megosztani, hogy meghallgattassék a másik oldal is. Két elismert kutató beszél arról, hogy milyen problémákat jelent majd az akkugyárak telepítése.

https://qubit.hu/…/az-akkumulatorgyartasnak-csak-egy…

Kapcsolódó cikkek

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Ne maradj le semmiről, havonta frissülő hírlevelünkkel mindig első kézből értesülhetsz a projekteinkről.

Adatkezelési tájékoztató megtekinthető itt.