Indul a Regeneráció Műhely!

Szerző: | 2023. szept 27.

Itt is alkotni fogunk, mint egy rendes műhelyben.

Csak itt nem bútorokat fogunk készíteni, hanem a jövőt.

Aki ma egy kicsit is érdeklődik a világ folyamatai iránt, az láthatja, hogy nem kecsegtet semmi jóval a jövő.

A kapitalizmus, a globalizáció, a materializmus olyan jövőforgatókönyveket készített el a számunkra, amelyek finoman szólva is: kevéssé vonzóak.

Ha egy másik jövőt szeretnénk, akkor ehhez szükségünk van arra, hogy mi magunk készítsük el azt a jövőképet és azt az utat, ami ide elvezet.

A Regeneráció Műhelyben ezt a munkát kezdjük el.

Miért éppen a regeneráció a műhely neve?

Az élőlények és az élő rendszerek képesek a regenerálódásra, az öngyógyításra. Mára a globális ökológiai- kulturális-, és gazdasági válságtünetek jelzik, hogy az emberi civilizáció megbetegedett. Ezért ha a kiutat keressük, akkor legjobb, hogy az élővilág erre „szakosodott” tulajdonságához, a regenerációhoz fordulunk.

Hogyan fogunk dolgozni?

Az első időkben ismerkedünk a szerszámokkal és a feladattal.

Azaz az a gazdasági és a kulturális élet különböző területeiről hívunk szakembereket. Mindannyian arról fognak beszélni, hogy a regeneráció hogyan is érhető tetten a saját területükön.

Minden előadást egy beszélgetéssel zárunk, ahol a műhely résztvevői és a meghívott előadó az előadás témájával kapcsolatban eszmét cserél.

Mik a részvétel feltételei?

– Nyitottság az információk és az új szemléletmódok befogadására,

– Elkötelezettség és érdeklődés a társadalmi jelenségek megértésére és arra, hogy hamarosan elkezdjük a gyakorlatba is átültetni a tudást.

A műhelyen való részvétel ingyenes, hogy azok is eljöhessenek, akiknek kevés pénz lapul a zsebében, például a fiatalok.

Viszont a műhelynek vannak költségei: Rezsi, az előadók útiköltsége és tiszteletdíja.  Ezért a résztvevőktől azt kérjük, hogy a lehetőségeikhez mérten néhány ezer Ft adománnyal támogassák a Műhelyfoglalkozásokat.

Mikor kezdünk, és mivel?

Szeptember 27.  17h Nyíregyháza, Benczúr Gyula tér 19 Labor Cafe.

A mostani műhelyt Kiss Viktor festőművész fogja tartani. Azt kutatjuk, hogy a festészet, a művészet hogyan segíti az ember öngyógyító képességét?  Hogyan tudjuk a művészet segítségével nemcsak hogy „összerakni” magunkat, de egy magasabb tudatossági szintre eljutni?

Kapcsolódó cikkek

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Ne maradj le semmiről, havonta frissülő hírlevelünkkel mindig első kézből értesülhetsz a projekteinkről.

Adatkezelési tájékoztató megtekinthető itt.