Illúzió

Szerző: | 2023. nov 08.

Az illúzió az az pl., amikor a dolog a világban máshogy van, mint amit arról mi gondolunk.

Nyíregyházi lakosként pl. azt is gondolhatjuk, hogy a város jövőjét meghatározó gazdaságfejlesztésről az Önkormányzat, vagyis a képviselőkből álló testület dönt. Mondjuk egy akkumulátor gyár idetelepítéséről.

Pedig ez nem így van. Csupán az emberek fejében van az a kép, hogy a város fejlődését, a nagy léptékű iparfejlesztést a képviselő testület határozza el.

Tudomásunk szerint erről szó sincs.  A képviselők csak egy tájékoztatást kaptak arról, hogy a Sunwoda akkumulátorgyár itt fog egy óriási üzemet építeni.

Tudomásunk szerint a képviselők, akiknek az a feladatuk, hogy képviseljék a választók érdekeit, jelen állás szerint nem tudják ellátni a feladatukat, mert nem kaptak semmilyen hatástanulmányt, elemzést, ami egy ekkora gazdaságfejlesztésnek a környezeti, kulturális, szociális, vagy gazdasági hatásait bemutatná. Sőt döntést sem tudnak hozni.

Elkezdtünk információkat gyűjteni az akkumulátorgyár hatásairól.

Ha érdekel ez a téma, kövesd az oldalunkat, és oszd meg a facebook posztjainkat, mert abban hiszünk, hogy csak jól tájékozottan lehet jó döntéseket hozni.

Biztosan van pozitív hatása is a város életére egy ekkora gyártási kapacitás idetelepülésének. 

Keressük ezeket is. 

De fontos, hogy a kockázatokról is tudjunk eleget.

Kapcsolódó cikkek

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Ne maradj le semmiről, havonta frissülő hírlevelünkkel mindig első kézből értesülhetsz a projekteinkről.

Adatkezelési tájékoztató megtekinthető itt.