II. Női Expó és Konferencia

Szerző: | 2024. márc 19.

2024. március 16-án zajlott a Naturcleaning – Természetes tisztítószerek és kozmetikumok szervezésében a II. Női Expo és Konferencia a nyíregyházi Váci Mihály Kulturális Központban, ahol Egyesületünk is a kiállítók közt volt.

A rendezvényen “A mi sokszínű kertünk” címet viselő országos kampánnyal jelentünk meg, melynek célja felhívni a figyelmet a biológiai sokféleség védelmének fontosságára olyan jó gyakorlatok bemutatásával, amiket bárki kivitelezhet a saját kertjében, erkélyén.

Arra, hogy a sokféleség mennyire gyönyörködted, az illatokon keresztül szerettük volna felhívni a figyelmet. Lehetőség volt a Zöldövezet Környezetbarát Termékek Boltja néhány illatos termékét megszaglászni, a teljesség igénye nélkül. Emellett nagy sikernek örvendett az Illat-totó játékunk, melyben 6 gyógy- és fűszernövényt kellett pusztán illat alapján felismerni. A játékosok nem távoztak asztalunktól üres kézzel: gyógyteák és színes kiadványok közül választhattak nyereményként.

Bemutattunk fajspecifikus rovar búvóhelyeket, madárodút, biztonságos madáritatót. Sok-sok Biodiverzitásbarát-kert Bingó szelvényt vittek haza az eseményről a látogatók, melyen a fentebb említett tárgyak meglétének fontossága mellett még több gyakorlati tipp olvasható, amik segítségével mindenki követheti magának otthon, hogy “hány bingót tett” már azért, hogy sokszínűbb, gazdagabb élőhely legyen a környezete.

Biodinamikus almát is kóstolhattak nálunk az érdeklődők, valamint megismerhették ezen speciális, ökológiai, holisztikus és etikai megközelítéssel dolgozó gazdálkodási forma mibenlétét.

Köszönjük szépen mindenkinek, akik érdeklődtek standunknál a munkásságunk iránt!

Külön köszönjük a lehetőséget az esemény megálmodójának, Kulcsár Ildikónak!

“A mi sokszínű kertünk” kampánnyal kapcsolatos tevékenység az „Országos szemléletformálási és nevelési program a biológiai sokféleség védelméért a magyar EU elnökség évében” című projekt keretében, a Magyar Természetvédők Szövetsége közreműködésével, az Agrárminisztérium támogatásával valósult meg.

Kapcsolódó cikkek

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Ne maradj le semmiről, havonta frissülő hírlevelünkkel mindig első kézből értesülhetsz a projekteinkről.

Adatkezelési tájékoztató megtekinthető itt.