Csak 1%?

Szerző: | 2024. febr 02.

Tudtad, hogy évek óta az adózók fele nem rendelkezik az 1%-ról, idén nehogy így járj!

Tudtátok, hogy évek óta az adózók 50%-a sem ajánlja fel az adója 1%-át? 

Bár előző levelünkben már érintettük az 1%-os felajánlás fontosságát ezt a hírlevelet pont ezért teljes egészében ennek szenteljük. 

 1. Először szeretnénk segítséget nyújtani az adóbevallások beadási határideje terén.
 2. A 2024-es bevallási módokat is megosztjuk veletek.
 3. És leírjuk mik a terveink a felajánlott 1%-ok (szerintünk) hasznos elköltésére. Ezt majd nyilván mérlegeljétek ti is, mivel megannyi hasznos szervezet tevékenykedik, nemcsak az országban, hanem Nyíregyházán és az egész megyében.

Akkor lássuk a részleteket.

1.

Idén 2024. május 21. a határidő! Aki ezután nyilatkozik, azt a NAV nem fogadja el, még késedelmi igazolással sem.

Ha a munkáltatód készíti el a bevallásod, figyelj mert május 10-ig kell eljuttatni neki a dokumentumot lezárt borítékban.

2024. február 25. Ez a dátum, azoknak fontos, akik kisadózó egyéni vállalkozók. Nekik így február 25-ig kell az 1%-ukról nyilatkozni.

2.

Magyarországon magánszemélyként 2024-ben is felajánlhatod az adód 1%-át civil szervezeteknek. Sőt arra kérünk, élj ezzel a lehetőségeddel!

ONLINE MÓDON:

 • Ügyfélkapud, ha van mi sem egyszerűbb és gyorsabb: eszja.nav.gov.hu oldalán be tudod nyújtani az adatlapod. Videós segítség a kitöltéshez itt elérhető: https://www.youtube.com/watch?v=eitm747EZsM 
 • Vagy az ÁNYK felületén adod be az EGYSZA lapot kitöltve.
 • Amennyiben a könyvelőd készíti a bevallásod vele érdemes megosztani az egyesületünk adószámát. E-misszió Egyesület,  adószám: 19214555-1-15.

PAPÍR ALAPON:

 • Postai úton is lehetséges beadni az adóbevallásod.
 • Személyesen is leadható a dokumentum a NAV ügyfélszolgálatain.
 • Ha a munkáltatód készíti el a bevallásod, figyelj, mert május 10-ig kell eljuttatni neki a dokumentumot lezárt borítékban.

3. 

Mire költjük a felajánlott 1%-ot?

2024 sűrű, dolgos évnek ígérkezik, nézzük röviden a terveinket: 

 • Regeneráció Műhely előadások havi szervezése. 2024 februárjában a 6-ik alkaommal kerül megrendezésre a 2023-ban indult sorozat. Év végéig minden hónapban lesznek előadók, események.
 • Biodiverzitás fejlesztése különös tekintettel a kiskertekben. Minél több városlakóhoz szeretnénk ezt programunkat eljuttatni.
 • A Tisza vízgyűjtő területének ökológikus területhasználatának az újratervezése. (Ez nem tűnik nagyon látványos munkának, mert rengeteg hatósági és gazdálkodói egyeztetéssel jár, mégis alapvetően fontos a klímaváltozás hatásaira való felkészülésben.)
 • Sóstói Erdő a mi erdőnk program folytatása.
 • Városi, közösségi, részvételi alapon megvalósuló jövő tervező folyamat kialakítása.
 • Úton a fenntartható divat felé program, ami a mindennapi ruházkodási szokásainkat veszi górcső alá. Azon dolgozunk, hogy az öltözködés ökológiai lábnyoma hogyan csökkenthető a létező legalacsonyabbra.

2023-ban 137.000 forintot kapott támogatóitól 1% felajánlásból az egyesület, amit ezúton is köszönünk!

 Arra kérünk titeket,  nyilatkozzatok az E-misszió részére az adótok 1%-áról. És amennyiben lehetőségetek engedi, küldjétek tovább ezt a levelet a családnak, munkatársaknak és érkezzen minél több felajánlás az egyesület részére.
Íme a bevalláshoz szükséges adatok!

  E-misszió Egyesület

  Adószám: 19214555-1-15 

Köszönjük!

Kapcsolódó cikkek

Hírlevél

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Ne maradj le semmiről, havonta frissülő hírlevelünkkel mindig első kézből értesülhetsz a projekteinkről.

Adatkezelési tájékoztató megtekinthető itt.