A Natura 2000 az Európai Unió védett ökológiai hálózata, amely a közösségi jelentőségű természetes élőhely típusok, valamint állat- és növényfajok védelmén keresztül biztosítja a biológiai sokféleség megóvását, hozzájárulva kedvező természetvédelmi helyzetünk fenntartásához és helyreállításához. A Natura 2000 területekre készülő fenntartási tervek megismerhetők és véleményezhetők!

 
Natura 2000 fenntartási tervek 2018.

 

A Natura 2000 területek fenntartási tervei a területek azonosító adatait, veszélyeztető tényezőit és a kezelési feladatok meghatározásait tartalmazza.

Társadalmi egyeztetéssel zárul a fenntartási terv készítése. A jobb oldalon feltüntetett fenntartási tervek társadalmi egyeztetését a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság és partnereinek megbízásából az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület és a Bogland Bt. végzi.

A társadalmi egyeztetés folyamata: honlapon közzététel, az érintettek levélben és/vagy e-mailben történő értesítése, egyeztető fórum megtartása, önkormányzati kifüggesztés. A célcsoportok közé tartoznak a Natura 2000 területtel érintett földrészletek tulajdonosai, gazdálkodói és vagyonkezelői, a Natura 2000 területen illetékességi vagy működési területtel rendelkező területi államigazgatási szervek, települési önkormányzatok és egyéb szervezetek, valamint a helyi lakosság. A kommunikáció fő célja a fenntartási terv megismertetése, valamint a beérkező javaslatok kezelése. A fenntartási tervekkel kapcsolatos véleményeket az egyeztető fórumokon, a szükség esetén igénybe vett terepbejárásokon, valamint e-mailben az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen, továbbá postai levélben az E-misszió Egyesület címén (4400 Nyíregyháza, Szabolcs u. 6.) várjuk.

A jogszabályi háttér és bővebb információ itt érhető el.

 

A megadottakhoz képest eltérések lehetségesek, kérjük, kísérjék figyelemmel honlapunkat. Köszönjük megértésüket.  


Hortobágy (HUHN20002)
Érintett megyék és települések: Hajdú-Bihar megye (Hortobágy, Püspökladány, Nádudvar, Egyek, Hajdúszoboszló, Nagyhegyes, Balmazújváros, Tiszacsege, Újszentmargita, Hajdúböszörmény, Görbeháza, Folyás, Polgár, Hajdúnánás, Újtikos); Jász-Nagykun-Szolnok megye (Karcag, Kunmadaras, Tiszaörs, Tiszaigar, Tiszafüred, Nagyiván); Borsod-Abaúj-Zemplén megye (Tiszatarján, Hejőkürt, Tiszakeszi); Szabolcs-Szatmár-Bereg megye (Tiszavasvári).

6-os és 21-es alegységek:
A fenntartási terv honlapon való megjelenése: 2018.06.04. Egyeztető fórum időpontja és helyszíne: 2018.06.14. 10:00, Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpontjának kis konferencia terme (4071 Hortobágy, Petőfi tér 9.). Véleményezési határidő: 2018.06.15.

T
eljes terület (minden alegység):
A fenntartási terv honlapon való megjelenése: 2018.08.13. Egyeztető fórum időpontja és helyszíne: 2018.09.11. 10:00, Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpontjának kis konferencia terme (4071 Hortobágy, Petőfi tér 9.). Véleményezési határidő: 2018.09.14.