Az Európai Hulladékcsökkentési Hét - 2016- november 19-27.


A Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózatának tagszervezetei kereken hatvan akciót szerveznek november 19-27. között az Európai Hulladékcsökkentési Héten.  A kampány célja idén is a figyelemfelhívás, a hulladékokkal kapcsolatos szemléletformálás, minél több önkéntes bevonásával. Hogy mennyire egyszerű módon csökkenthető a hulladék mennyisége a háztartásokban, azt a környezeti tanácsadókkal számos formában igyekszünk megismertetni.

Minden programunkon, minden résztvevő hasznos ajándékot kap! (pl.vászontáska, környezetvarát tisztítószer, toll... stb.)


Az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület az alábbi akciókat valósítja meg a program keretében.
Papírhulladék mennyiségének csökkentése

2016. november 21-25. 08:00 - 16:00
E-misszió Egyesület Környezetbarát termékek boltja
4400 Nyíregyháza, Malom u. 18/a.

Ingyenes "Nem kérek szórólapot" matrica átvételi lehetőség a papírhulladék mennyiségének csökkentése érdekében. Ezzel az egyszerű kis címkével bizony jelentősen csökkenthetjük a papírhulladék mennyiségét. Azt is megbecsüljük majd, hogy vajon milyen mennyiségű a papír hulladék mennyisége, mellyel ez által megkíméltük magunkat és környezetünket.Háztartásban fellelhető mérgező anyagok kiváltásának lehetősége


2016. november 23. 18:00
E-misszió Egyesület Irodája

Takaríts környezetbarát tisztítószerekkel
, gyakorlati bemutatóval egybekötött előadás.
Segítünk megismerni, mikre cserélhetőek le a háztartásban fellelhető mérgező anyagok, tisztítószerek. (pl. mosószóda, szódabikarbóna, kenőszappan, ecet…). Megbecsüljük azon mérgező anyagok mennyiségét, amelyeket nem használunk fel a jövőben, ha az alternatív szereket választjuk.
Tegyünk együtt a kevesebb csomagolási hulladékért


2016. november 25. 14:00 - 18:00
Kosár Ház, 4400 Nyíregyháza, Dózsa Gy. u. 38.

Segítünk megtalálni a háztartásban keletkező csomagolási hulladék mennyiségének csökkentési módjait. A „vízbárba” egy palackban el is hozhatja a csap vizét otthonról ugyanis vízteszterrel közösen összehasonlítjuk, hogy valóban megalapozott-e, hogy a saját csapviz helyett a hatalmas szemetet okozó PET csomagolású vizet választani nap, mint nap. Megsaccoljuk, hogy mekkora lehet az egyszer használatos hulladékok mennyisége (pl. ásványvizek, gyümölcslevek, zöldségek, gyümölcsök csomagolása esetében), melyek keletkezését megelőzhetjük, ha megfelelő odafigyeléssel vásárolunk.
A konyhától a kertig: Mindent a komposztba, amit lehet!2016. november 24. - 18:00
Kosár Ház, Nyíregyháza, Dózsa Gy. u. 38.

A Kosár Házban már 1 éve működik a közösségi komposztáló, melyet bemutatunk és egy előadás keretében az érdeklődők betekintést nyerhetnek a komposztálás rejtelmeibe. Kiszámoljuk, hogy egy hét alatt, vajon mekkora azon szerves anyagok mennyiség, ami a koposztálókba is kerülhetne a vegyes hulladékot tartalmazó kuka helyett.
További információk: www.kothalo.hu, www.hulladekcsokkentesihet.hu,
https://www.facebook.com/zoldhaztartas, kothalo@kothalo.hu, 06-70/600-2852
https://www.facebook.com/szelektivinfo